Incentius en les cotitzacions durant l’ERTO

Sapigueu quins incentius podeu aplicar a les cotitzacions reportades durant un ERTO de força major.

Incentius en les cotitzacions durant l’ERTO

En una situació normal, l’existència d’un ERTO no eximeix de l’obligació de seguir cotitzant. Tot i això, en els ERTOs per força major deguts al coronavirus s’han aprovat alguns incentius.

Concretament, les empreses han pogut aplicar una exoneració del 100 % en les cotitzacions de març i abril —o del 75 % si tenen 50 o més treballadors— i podran seguir aplicant-la al maig i al juny si romanen en ERTO per força major sense haver pogut reiniciar la seva activitat fins al 30 de juny del 2020.

A més, les empreses que es trobin en situació de força major parcial —de manera que hagin anat recuperant parcialment la seva activitat— també podran aplicar una exoneració en les cotitzacions del maig i del juny, tant en les dels treballadors que es mantinguin en ERTO com en les dels que hagin tornat a treballar, és a dir, que hagin estat desafectats.

El percentatge d’exoneració depèn de la mida de l’empresa i de si el treballador roman en l’ERTO o s’ha reincorporat al lloc de treball, segons el quadre següent:

 

Tipus d’empresa

Mes de maig

Mes de juny

Treballadors  en ERTO

Treballadors desafectats

Treballadors  en ERTO

Treballadors desafectats

Menys de 50 treballadors

60 %

85 %

45 %

70 %

50 o més treballadors

45 %

60 %

30 %

45 %

 

 

Us assessorarem sobre totes les mesures laborals relacionades amb la Covid-19

 

 

 

SUBSCRIGUI'S A LA NOSTRA NEWSLETTER

 
SUBSCRIURE'S